تاريخ : 16 / 7 / 1391برچسب:, | 8:32 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

 

 

شهید ستوانیکم سعید رضا زینعلی

ولادت:1339 قم

تحصیلات:فوق دیپلم

تاریخ و محل شهادت:اهواز 16/7/59

یگان:ل92 زرهی خوزستان

 



تاريخ : 15 / 7 / 1391برچسب:, | 8:52 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

 

شهید سوخته جبهه های غرب

خاطرات شهید سوخته جبهه های غرب سرلشکرخلبان یحیی شمشادیان به قلم مسعود آب آذری و ایرج فلاح به نگارش درمی آید.

مسعود آب آذری گفت: امیر سرلشکر خلبان یحیی شمشادیان قهرمان بوکس ایران و از همرزمان شهیدان کشوری و شیرودی به شمار می رفت.

این نویسنده و فیلمساز ادامه داد: شهید شمشادیان معروف به شهید سوخته جبهه های غرب و هوانیروز، از ماهرترین خلبانان بالگرد تاو کبری بود که در جبهه های غرب با رشادت های فراوان و بی باکانه، سینه به سینه با تانک های دشمن روبه رو شد و اجازه نداد زحمات شهید کشوری در ایلام به هدر برود.

وی ادامه داد: این شهید بزرگوار فرمانده تیم آتش هوانیروز در ایلام بود و از جمله مسوولیت های دیگر وی می توان به فرماندهی عملیات های مسلم ابن عقیل، میمک و فتح اشاره نمود.

آب آذری اضافه کرد: سرلشکر خلبان یحیی شمشادیان به دلیل حماسه های بی بدیلی که از خود در ایلام به نمایش گذاشت، از سوی مسوولان عالیرتبه ارتش ۱۸ ماه ارشدیت گرفت و نشان افتخاری دیگر در کارنامه فعالیت های خود به ثبت رسانید.

وی عنوان کرد: امیر شمشادیان هر لحظه انتظار شهادت می کشید تا اینکه در پانزدهم مهرماه سال ۶۱ در ارتفاعات ۴۰۲ منطقه سومار پس از منهدم ساختن چند تانک دشمن به شهادت رسید و یدالله واعظی کمک خلبان وی به طور معجزه آسایی نجات یافت و به درجه جانبازی نائل گشت.

این نویسنده تصریح کرد: بر همین اساس نگارش زندگینامه و خاطرات شهید امیر سرلشکر خلبان یحیی شمشادیان در قالب مستند داستانی از مدتی پیش کلید خورده و پیش بینی می شود تا پایان سالجاری این اثر به مرحله نهایی خود برسد.

 



تاريخ : 8 / 7 / 1391برچسب:, | 7:0 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

 

زندگینامه امیر سرلشگر شهید حسن آبشناسان :

حسن آبشناسان به سال 1315 در تهران متولد شد. حسن پس از کسب دیپلم در سال 1336 به دانشگاه افسری وارد و در سال 1339 با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شده و دوره مقدماتی را درسال 1340 به پایان رساند. وی پس از پشت سر گذاشتن اولین دوره رنجر در ایران ، تا سال 1356 دوره‌های عالی ستاد فرماندهی را طی نموده و در این میان نیز دوره‌های چتر بازی وتکاوری را در داخل و خارج از کشور گذراند.


شهرت حسن آبشناسان به تقید مذهبی ، آن هم در فضای آلوده ارتش شاهنشاهی به حدی بود که در میان هم دوره ای هایش به شیخ حسن معروف شد.  همین مسئله باعث شد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت مورد اعتماد انقلابیون قرار گیرد و از جمله افرادی باشد که پایه های نظامی سپاه پاسداران را قوت و قوام ببخشد.
سرلشكر  آبشناسان ، از نادر فرماندهان لشكري ارتش جمهوري اسلامي است كه  از نظر اخلاق و كارآمدي ، جزو ستارگان درخشان ارتش به شمار مي‌رود.


امیر سرلشکر حسن آبشناسان در هشتم مهر سال 1364 شمسی(مصادف با چهاردهم محرم) ، در حالی که   فرماندهی لشکر23 نوهد (یگان تکاوران نیروی زمینی با عنوان«نیروی ویژه هوابرد») را بر عهده داشت، طبق روال همیشه گی اش ، شخصا در خط مقدم «عملیات قادر » حاضر شد و به هدایت عملیات پرداخت که در همین حین ، با آتش مستقیم ارتش بعثی به شهادت رسید و نام خود را به عنوان «تنها فرمانده لشکر شهید» ارتش جمهوری اسلامی به ثبت رساند. وی همزمان با فرماندهی لشکر 23 نوهد ، فرماندهی قرارگاه شمال غرب ارتش جمهوری اسلامی را نیز بر عهده داشت.تربت پاک این عزیز ، در بهشت زهرا(س ،)قطعه: 26    ردیف:79   شماره:47 به امانت سپرده شده است.



تاريخ : 15 / 5 / 1391برچسب:, | 8:56 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

سرلشكر خلبان شهید عباس بابايي
تولد : 14 آذر 1329 قزوين
تحصيلات : فارغ التحصيل دانشكده خلباني از آمريكا
مسئوليت : فرماندهي معاونت عمليات نيروي هوايي ارتش
شهادت : 15 مرداد 1366 مطابق با عيد قربا ن 1407 هـ . ق - آسمان منطقة عملياتي سردشت
گلزار : قزوين امام زاده حسين (ع)

 

 

عباس بابايي در سال 1329 در شهرستان قزوين به دنيا آمد . دورة ابتدايي را در دبستان « دهخدا » و دورة متوسطه را در دبيرستان « نظام وفا » گذراند . سال 1348 ، در رشتة پزشكي پذيرفته شد ؛ ولي تحصيل در دانشكدة خلباني نيروي هوايي را ترجيح داد . پس از گذراندن دورة مقدماتي خلباني ، براي تكميل دوره ، به كشور آمريكا اعزام شد . پس از طي دورة آموزش خلباني هواپيماي شكاري ، به ايران بازگشت و در پايگاه هوايي دزفول مشغول به خدمت شد . با ورود هواپيماهاي پيشرفته (F14) به نیروی هوایی او برای پرواز با آن ، انتخاب شد و به پايگاه هوايي اصفهان انتقال يافت .

 



مافوق صوت تا ماوراء

پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، سرپرستي انجمن اسلامي پايگاه هوايي اصفهان را بعهده گرفت . با شروع جنگ تحميلي ، در مدت كوتاهي توانست با بهره گيري از شور و استعدادش ، نقش ارزنده اي را در عمليات هاي برون مرزي ايفا نمايد . در سال 1360 به درجة سرهنگ دومي ارتقاءيافت و به فرماندهي پايگاه هشتم اصفهان برگزيده شد . در نهم آذرماه 1362 ، ضمن ترفيع به درجه سرهنگ تمامي ، به سِمت معاونت عمليات فرماندهي نيروي هوايي ، منصوب شد و به ستاد فرماندهي در تهران عزيمت كرد . از هشتم ارديبهشت ماه 1366 به درجة سرتيپي مفتخر شد . پانزدهم مرداد ماه همان سال در حاليكه به درخواست هاي پياپي دوستان و نزديكانش جهت شركت در مراسم حج پاسخ رد داده بود ، برابر روز عيد قربان در حين عمليات برون مرزي به شهادت رسيد .


 

 



تاريخ : 6 / 5 / 1391برچسب:شهید,منفرد,نیاکی,ارتش,, | 3:22 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

زندگينامه و وصيت‌نامه شهيد سرلشگر مسعود منفرد نياكي

 

امير سرافراز ارتش اسلام در سال 1308 در شهرستان آمل ديده به جهان گشود. او در سال 1331 پس اخذ ديپلم طبيعي با علاقه به خدمت در لباس سربازي در دانشكده افسري استخدام و پس از طي دوره 3 ساله دانشكده به درجه ستواندومي نائل و با انتخاب رسته زرهي به خدمت مشغول گرديد.
شهيد نياكي در سال 1355 به درجه سرهنگي نائل گرديد. وي در انقلاب شكوهمند اسلامي همچون بدنه مومن و خدمتگزار ارتش به درياي بيكران ملت پيوست. شهيد نياكي به پاس وفاداري و خدمات ارزشمند خود از تاريخ 1/07/1359 به سمت فرماندهي لشكر 88 زرهي زاهدان و از تاريخ 20/01/1360 به سمت فرمانده لشكر 92 زرهي اهواز منصوب شد. فرماندهي در عملياتهاي بزرگ طريق‌القدس، فتح‌المبين، بيت‌المقدس والفجر مقدماتي، والفجر
يك و رمضان در يگانهاي عملياتي به خدمت پرداخته است. وي در سال 1360 طي حكمي از سوي امير سپهبد شهيد صياد شيرازي به جانشيني فرماندهي نيروي زميني ارتش در جنوب منصوب گرديد.
شهيد سرلشكر منفرد نياكي در ديماه سال 1363 و در حالي كه در بازنشستگي به سر مي‌برد با دستور رييس جمهور وقت حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به خدمت اعاده شد.
شهيد سرلشكر منفرد نياكي در تاريخ 6/05/1364 به عنوان ناظر آموزش در رزمايش لشكر 58 تكاور ذوالفقار كه در شرايط واقعي جنگ اجرا گرديد، شركت نمود و تقدير بر آن بود كه پس از سي و سه سال خدمت در ميدان آموزش و تمرين نظامي به درجه رفيع شهادت نائل گردد. 
                                                      
                                                                                   
                                                      
 "روحش شاد و نامش جاودان باد"

فرازي از وصيت نامه شهيد
اين سربازاني كه هم اكنون در مصاف با دشمن بعثي هستند، همه فرزاندن ما هستند و من وظيفه دارم كه در كنار آنها باشم، همراه با آنها بجنگم دشمن را ناكام كنم و پيروزي را براي اسلام و مردم فداكار خود به ارمغان بياورم.

 

 



تاريخ : 18 / 3 / 1391برچسب:, | 8:16 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

 

شهید سرافراز ارتش اسلام امیر سرتیپ محمود نعمتیان

ولادت:1340 کاشان

تحصیلات:دانشکده افسری

تاریخ و محل شهادت:18/3/1367

یگان:ل30 پیاده گرگان



تاريخ : 10 / 2 / 1391برچسب:, | 10:57 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

سرباز وظیفه شهید جواد (سعید )صادقی


تارخ ولادت : 1344/06/01
محل تولد :شهرستان تفرش _ روستای طراران سفلی
تاریخ شهادت :1365/02/10
محل شهادت : منطقه عملیاتی فاو
محل خدمت : نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

شهيد جواد صادقی فرزند اسدالله در سال 1344 در شهرستان تفرش ديده به جهان گشود .

دوران کودکي و نوجواني خود را در روستای طراران تفرش سپری کرد و همزمان با کار کشاورزی، تا پايان مقطع ابتدايي تحصيل کرد.

در کودکي بسيار خوش مشرب و مهربان بود و از دوران نوجواني علاقه ی خاصي به شرکت در محافل مذهبي از جمله عزاداری حضرت سيدالشهدا(ع) داشت. به نماز و روزه و شرکت در مراسم نماز جماعت اهميت زيادی قايل بود.

هميشه نزديکان و پدر و مادر را به حفظ اتحاد و همبستگي و شرکت در صحنه های اجتماعی ، سفارش مي کرد.

با آغاز جنگ تحميلي، شهيد نيز همپای ساير همرزمان به جبهه اعزام شد و پس از هجده ماه حضور متوالي و فعال در جبهه های جنگ ، در عمليات مختلفي شرکت کرد و سرانجام در سال 65 در منطقه ی اهواز در عمليات والفجر 8 و در ماه آخر خدمت مقدس سربازی با شلیک مستقیم گلوله دشمن از ناحیه گلو مجروح و به فیض رفیع شهادت نائل آمد.

اهداف شهيد صادقي از شرکت در جنگ، حفظ کشور و دفاع از ناموس ملت ايران بود .

مزارش در گلزار شهدای روستای طراران، زيارتگاه عاشقان و عارفان است.

راه پرشکوهش مستدام



تاريخ : 8 / 2 / 1391برچسب:, | 8:0 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

 

امير سرافراز ارتش اسلامي سرتيپ خلبان شهيد علي اكبر شيرودي، در دي ماه 1334 در شيرود تنكابن به دنيا آمد.
وي دوران ابتدايي و دبيرستان را در تنكابن پشت سر گذاشت. سپس به تهران رفت و سپس از طي مراحل جذب در هوانيروز و آموزش خلباني به اصفهان اعزام شد.
شهيد شيرودي در طول دوران قبل از انقلاب در زمينه‌هاي مذهبي فعاليت مي‌‌كرد و عليه رژيم شاه فعاليت‌هايي را انجام مي‌داد.


اين شهيد بزرگوار با سختي و مصائب بسيار تا سوم متوسطه در زادگاهش به تحصيل پرداخت ، سپس راهي تهران شد و همراه با كار به تحصيل خود ادامه داد .
شهيد شيرودي با اتمام تحصيلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتي خلباني را در تهران به پايان رساند . سپس دوره هلي كوپتري كبرا را در پادگان اصفهان ديد و با درجه ستوانياري فارغ التحصيل شد .
وي پس از سه سال خدمت در ارتش به كرمانشاه رفت وبا شهيد كشوري و چند نفر ديگر آشنا شد بطوري كه بيشترين اوقات را با آنان مي گذراند و با اوج گرفتن جريانات انقلاب اسلامي شهيد شيرودي از ارتشياني بود كه به صفوف راهپيمايان پيوست و به دستور حضرت امام مبني بر فرار سربازان از پادگان ها او نيز خارج شد.
پس از خروج از پادگان درصدد تشكيل گروهي چريكي بر آمد و با تعدادي از دوستانش در كرمانشاه در اين زمينه اقدام كرد تا اينكه امام به ميهن بازگشتند و انقلاب به پيروزي رسيد .
شهيد شيرودي پس از جريانات پيروزي انقلاب با پيش‌مرگان كرد مسلمان همكاري كر د
بر پايه اين گزارش زماني كه جنگ كردستان آغاز شد شيرودي و چند تن ديگرازخلبانان وارد جنگ شدند و او ساعتي ازجنگ فاصله نگرفت وچنان جنگيد كه شهيد دكتر چمران او را ستاره درخشان جنگ كردستان مي ناميد و شهيد تيمسار فلاحي نيز او را ناجي غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آربابا ، بازي دراز ، ميمك و دشت ذهاب وپايگاه ابوذر معرفي مي كرد .


شهيد شيرودي بالاترين ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بيش از 40بار سانحه و بيش از 300 مورد اصابت گلوله به هلي كوپترش ولي باز سرسختانه مي جنگيد و هميشه عاشق به تمام معني بود.
وي بار ها هنگام پرواز مي گفت: وقتي كه پرواز مي كنم حالتي دارم همانند يك نفرعاشق كه به طرف معشوق خود مي رود. هرلحظه فكر مي كنم كه به معشوق خودم نزديك تر مي شوم و به آن آرزوي قلبي كه دارم مي رسم ولي وقتي برمي گردم هرچند كه پروازم موفقيت آميزبوده باشد باز مقداري غمگين هستم چون احساس مي كنم هنوز آنطوريكه بايد خالص نشدم تا مورد قبول دعوت خدا قرار بگيرم.

 


شهيد علي اكبر شيرودي در نهايت به خلوصي كه خواهانش بود رسيد و مورد دعوت حق قرار گرفت و در هشتم ارديبهشت ماه سال 1360 در حاليكه تانك هاي عراقي به طرف قره بلاغ دشت ذهاب در حركت بودند با هلي كوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندين تانك از پشت سر مورد اصابت گلوله تانك قرار گرفت و به شهادت رسيد .



تاريخ : 29 / 1 / 1391برچسب:, | 11:33 | نویسنده : علی

48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

زندگی نامه دريادار شهيد؛ علي زارع نعمتي

در صفحات تاريخ پراز حماسه دفاع مقدس ملت ايران به شهدايي برمي خوريم كه شجاعت، دلاوري، ايمان و اخلاص آنان هر انسان آزاده اي را حيران مي كند و به تفكر وامي دارد.

زندگي نامه دريادار شهيد علي زارع نعمتي:
شهيد علي زارع نعمتي در ۱۷ تيرماه سال ۱۳۳۸ هجري شمسي در خانواده اي مذهبي در شهرستان ساوه چشم به جهان گشود. پدرش در ژاندارمري انجام وظيفه مي كرد و از همين رو، «علي» نظم و ترتيب را از پدر آموخت و در دامان پرمهر او، عشق و خدمت به مردم را فرا گرفت. وي پس از اتمام تحصيلات مقدماتي و متوسطه و اخذ ديپلم در سال ۱۳۵۵ وارد ارتش شد و به خيل عظيم دريادلان نيروي دريايي پيوست. شهيد نعمتي تحصيلات عاليه خود را در كشور ايتاليا به پايان رساند و در سال ۱۳۵۹ و در حالي كه جريان هاي انقلاب اسلامي را در ايتاليا پي مي گرفت به درجه ناوبان دومي مفتخر شد. او در سال ۱۳۶۰ به وطن بازگشت و با اشتياق، خدمت در ناوچه هميشه قهرمان جوشن را در منطقه دوم دريايي بوشهر براي خود برگزيد و به عنوان فرمانده دوم اين شناور، راهي جنوب شد. شهيد علي زارع نعمتي براي همه ملوانان قهرمان جوشن دوستي صميمي و رازدار بود، چندان كه به گفته همرزمانش؛ بچه هاي ناوچه جوشن در همه اوقات مشكلات و گرفتاري هاي خود را تنها با او در ميان مي گذاشتند و از او استمداد مي طلبيدند.

 

نحوه شهادت:
يكي از بازماندگان ناوچه قهرمان جوشن به نام ناواستوار عرفان آهنگر درباره چگونگي شهادت دريادار علي زارع نعمتي مي گويد:
ساعت چهار بعد از ظهر ۲۶ فروردين ماه ۱۳۶۷ براي محافظت از آب هاي نيلگون خليج فارس و درياي عمان از اسكله پايگاه دريايي بوشهر حركت كرديم. ماموريتي همچون ماموريت هاي گذشته؛ خبرها حاكي از آن بود كه دشمن به سكوهاي نفتي ما حمله كرده و نفتكش هاي ما را تهديد مي كند. روز ۲۹ فروردين و اولين روز ماه مبارك رمضان بود. دريا متلاطم بود. همه جا بوي غريبي داشت. در ناوچه جوشن آماده باش صددرصد اعلام شده بود. نزديك جزيره سيري بوديم. در همه جا سكوت مطلق حكمفرما شده بود. آرام آرام تاريكي جاي خود را به روشني روز مي داد. در اين هنگام متوجه هليكوپترهاي آمريكايي كه در اطراف ما گشت مي زدند، شديم. چند رزم ناو آمريكايي نيز در اطراف ما بودند و تقريباً ما را احاطه كرده بودند. يكي از ناوهاي دشمن روي مدار مخابراتي به ما اخطار داد: «محل را ترك كنيد!» شهيد دريادار علي زارع نعمتي در پاسخ گفت: «اين منطقه جزو آب هاي ايران است و اين شما هستيد كه بايد آب هاي ايران را ترك كنيد.» بار ديگر اخطار داده شد كه ناوچه را رها كنيد! شهيد زارع نعمتي نيز پاسخ داد: «ما تا آخرين قطره خون با شما خواهيم جنگيد!» قبل از شهادت، شهيد نعمتي در تماس با دشمن هرگونه پيشنهادي را از طرف آنها رد و با تمام وجود در مقابل آنها مقاومت كرده بود.
نفس ها در سينه حبس بود. همه آماده درگيري با دشمن بوديم. هليكوپترهاي دشمن نزديك شدند و يكي از آنها در بالاي سر ما پرواز مي كرد. ما نيز بار ديگر به دشمن اخطار داديم، ولي اين كار نيز سودي نداشت. ناوهاي آمريكايي از چهار طرف ما را محاصره كرده و با موشك هاي پي در پي ما را هدف قرار مي دادند.



48000 لاله پرپر ارتش جمهوری اسلامی ایران :

شهید دریادار مسعود انشایی(جاویدالاثر)



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد
  • یکتا گستر
  • قالب بلاگفا